Για ιδέστε όλοι τον… «Ακροβάτη» στην Παπάφη 113 και ταξιδέψτε μέχρι το Νότιο Αιγαίο

Loading

Με όνομα εμπνευσμένο από το πραγματικά μοναδικό, ομώνυμο τραγούδι του κρητικής καταγωγής μουσικού σχήματος «Χαϊνηδες», ο «Ακροβάτης» στην οδό Παπάφη 113, στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, είναι ένα μεζεδοπωλείο με αέρα και άρωμα Κρήτης, που αξίζει πραγματικά μίας – τουλάχιστον – επίσκεψης!

Σε έναν καλαίσθητο χώρο με λίγο vintage άρωμα, όπου το ξύλο επικρατεί, η Κρήτη έχει -από το Φεβρουάριο του 2019- την τιμητική της καθημερινά, χάρη στη μεγάλη αγάπη των ιδιοκτητών του «Ακροβάτη» για το πρώτο μεγαλύτερο νησί της χώρας, που τους έκανε να θέλουν να μας μυήσουν στην αυθεντική κρητική γαστρονομική κουλτούρα.

 

Δεν έχει σημασία το εάν έχετε ή όχι κρητική καταγωγή – εξάλλου ούτε οι ιδιοκτήτες του «Ακροβάτη» έχουν, διαθέτουν απλά πολύ μεγάλη αγάπη, ειδικά για την περιοχή του Ρεθύμνου – ή εάν απλά σας αρέσουν οι Κρητικές γεύσεις και οι άνθρωποί της.

Εδώ θα βρείτε την ατμόσφαιρα που χρειάζεστε, αυτή ενός μεζεδοπωλείου με στήσιμο εστιατορίου, για να νιώσετε ότι «ταξιδέψατε» μέχρι το Νότιο Αιγαίο. Στόχος και φιλοσοφία είναι, εξάλλου, το να προσφέρονται τα κρητικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη και να «παντρεύονται» με τοπικές συνταγές, να «έρθουν» μέχρι εδώ ο κρητικός αέρας, το ύφος και το φαγητό.

 

Οι γεύσεις του μενού

Από την τσικουδιά, που ρέει άφθονη σε κάθε τραπέζι, μέχρι δροσερές μπύρες Ελλήνων μικροζυθοποιών και φυσικά μία μεγάλη γκάμα κρητικών κρασιών, οι γεύσεις συνταιριάζονται αρμονικά κι όμορφα, σε κάθε επιλογή του μενού, από τη 1 το μεσημέρι, έως τις 12 το βράδυ.

Πρωταγωνιστούν οι μπουρμπουριστοί χοχλιοί, το αντικριστό αρνί, τα σκιουφιχτά με κόκορα, το πρόβατο με πιλάφι από πλιγούρι, το χοιρινό απάκι σωτέ με σάλτσα δαμάσκηνου και τραγανό πράσο και η σφακιανή πίτα με μέλι – παραδοσιακός κρητικός μεζές που δεν θα πρέπει να λείψει από κανένα τραπέζι – σε ένα μενού που έχει επιμεληθεί ο Executive Chef Μιχάλης Χάσικος.

 

Διεύθυνση: Παπάφη 113

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 014284

Facebook

Instagram

 

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment